Son aylar Azərbaycanda ən çox müzakirə olunan mövzulardan biri xaricdən gətirilən ətlərdir. Xüsusilə Monqolustandan gətirilən dondurulmuş quzu ətləri yerli alıcılar tərəfindən birmənalı qarşılanmır. Qeyd etmək lazımdır ki, Monqolustan ətlərin qiyməti yerli bazarda 11-14 manat arasında dəyişir.
Bəziləri heyvanların islami qaydalarla kəsilmədiyini, bəzilərinin dadının yerli ətdən çox fərqli olduğunu iddia edirlər. Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin hal-hazırda kəsimlə bağlı yaydığı məlumat verilir ki, əgər ölkəyə məhsul verib şəxsən deyirsə ki, ölkəyə “ölkə məhsulu” və ya “halal kolbasa” gətirib çıxarır, o zamana salınması məlumatla, əldə edilən məhsulun faktiki nəticəsində laboratoriya analizi istifadə edilir və qərar verilir. “halal” standartı etmək məcburi yox, könüllüdür.
Monqolustan quzusunun dadı da insanlara maraqlıdır.
Day.Az xəbər verir ki, Bakıda bloggerlərdən biri “monqol əti”ni əldə edib kabab bişirib. Alibaba Məmmədov adlı blogger Monqolustan ətindən bişirilən kababı yedikdən sonra onun dadı sosial şəbəkələrdə paylaşım edib.
“Mən Monqolustan ətindən bişən kababın dadına baxdım. Bizim quzuların ətindən bişən kababın dadını verə bilməz. Kababı yerli quzular kimi yumşaq deyil, bərkdir.
Qeyd etmək lazımdır ki, Statistika məlumatlarına görə bu ilin yanvar-avqust aylarında Azərbaycan 373.4 min ABŞ dolları dəyərində 106.52 ton qoyun əti əldə edib.

