Mütəxəssislərin fikrincə, qəhvədəki şəkəri darçın və ya rəndələnmiş tünd şokoladla əvəzləmək enerji artırmağa və qanda qlükoza səviyyəsini idarə etməyə kömək edə bilər.
Yeniera.az xəbər verir ki bu barədə “Daily Mirror” nəşri yazıb.
Qeyd olunub ki, darçın güclü antioksidantlarla zəngindir, orqanizmin hüceyrələrini zədələnmədən qoruyan və qocalma prosesini yavaşladan maddələrdən ibarətdir. Bundan əlavə, bu məhsul qan şəkərinin qəfil yüksəlməsi riskini azalda bilər.
Bundan başqa, şokoladın tərkibindəki antioksidantlar darçındakılar kimi hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır, damar və beyin sağlamlığını yaxşılaşdırır və qan şəkərinə nəzarəti yaxşılaşdırır.
Yeganə

